Osvěžující salát s avokádem pro zdravé hubnutí
Základní informace receptu
- dopolední svačina
- odpolední svačina
- vhodné konzumovat kdykoliv
- hubnutí
- zdravé stravování
Nutriční hodnoty
- Energie: 250 kcal
- Bílkoviny: 7 g
- Sacharidy: 15 g
- Tuky: 19 g
- Vláknina: 7 g
Ingredience
- 1 hrst lískových oříšků
- 1 ks avokádo
- 1 ks okurka salátová
- 5 hrstí míchaného listového salátu (rukola, polníček...)
- 1 hrst malin
- 1 hrst borůvek
- 100 g sýru feta
- Šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2 lžičky medu
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř
Postup přípravy
- Oříšky jemně nasekejte a lehce osmažte na pánvi bez tuku. Nechte vychladnout.
- Avokádo oloupejte, odstraněte pecku a nakrájejte na plátky.
- Okurku omyjte a nakrájejte na tenké kolečka.
- Míchaný listový salát důkladně opláchněte a nechte okapat.
- Ve velké míse smíchejte různé druhy salátu (rukola, polníček) spolu s malinami, borůvkami, nakrájeným avokádem a okurkou.
- Přidejte sýr feta nakrájený na kostky a promíchejte.
- Ve skleničce smíchejte šťávu z 1/2 citronu, balzamikový ocet, med, olivový olej, sůl a pepř.
- Zálivku nalijte přes salát a důkladně promíchejte.
Osvěžující salát plný vitamínů a minerálů s avokádem, bobulemi a sýrem feta, ideální pro zdravé hubnutí a chuťové pohodlí.
Tento osvěžující salát je nejen lahodný, ale také ideální pro ty, kteří chtějí zhubnout zdravým způsobem. Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vlákninu a vitamíny, které poskytují dlouhotrvající pocit sytosti a podporují zdravé trá
vení. Okurka salátová přidává do salátu osvěžující křupavost a hydrataci díky vysokému obsahu vody. Míchaný listový salát, jako je rukola a polníček, dodává do pokrmu jemnou hořkou chuť a bohatství živin, včetně vitamínů a minerálů.
Bobule, jako jsou maliny a borůvky, jsou skvělým doplňkem tohoto salátu. Jsou nízkokalorické, plné antioxidantů a vlákniny, které pomáhají snižovat chuť k jídlu a podporují trávení.
Sýr feta je použit jako zdroj bílkovin a přidává do salátu slanou chuť a krémovou texturu.
Zálivka s citronovou šťávou, balzamikovým octem, medem, olivovým olejem, solí a pepřem dodává salátu svěžest a vyváženou chuť. Olivový olej je bohatý na zdravé tuky, které podporují nasycení a zdraví srdce.