ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

A-Z hubnutí

Registrace

Pole označená hvězdičkou (*) jsou povinná.
Jméno *
Uživatelské jméno *
Heslo *
Ověřit heslo *
E-mail *
Ověřit email *

Více než polévka - "Francouzská cibulačka s parmezánem"

H
francouzská cibulačka

Základní informace receptu

Počet porcí:
4
Čas přípravy:
50 minut
Vhodné jako:
  • dopolední svačina
  • odpolední svačina
  • vhodné konzumovat kdykoliv
Využití:
  • hubnutí
  • udržení váhy

Nutriční hodnoty

  • Kalorie: 210 kcal na porci
  • Bílkoviny: 6 g na porci
  • Sacharidy: 25 g na porci
  • Tuky: 8 g na porci

Ingredience

  • 3 střední červené cibule
  • 2 střední bílé cibule
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 lžičky koření (např. tymián, rozmarýn, oregano)
  • 1 lžička hořčice
  • 250 ml bílého suchého vína
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • Čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • Čerstvá zelená petrželka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Oloupejte a nakrájejte cibule na tenké plátky.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a na nízkém plameni restujte cibuli, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte koření, zarestujte hořčici a promíchejte.
  4. Zvyšte plamen a přidejte víno. Vařte, dokud se víno nevyvaří (zůstane pouze vinný extrakt)
  5. Přidejte zeleninový vývar a vařte na mírném plameni, dokud se cibule úplně nesníží.
  6. Přidejte pepř a ochutnejte podle potřeby.
  7. Zapékejte chléb s nastrouhaným parmezánem a šunkou.
  8. Podávejte s cibulačkou a ozdobte čerstvou petrželkou.

Zdravá a chutná cibulačka plná aromatických koření a bílého vína, podávaná s zapékaným chlebem, parmezánem a šunkou.

Francouzská cibulačka, neboli "soupe à l'oignon", je klasickým pokrmem francouzské kuchyně. Tento recept však byl upraven tak, aby byl vhodný pro hubnutí. Cibule je nízkokalorickým a bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínů, což z ní dělá skvělou ingredienci pro recepty, které mají být součástí zdravého jídelníčku. V kombinaci s kořením a bílým vínem, cibule vytváří silnou a výraznou chuťovou paletu, která zahřeje i v nejchladnějších dnech.

Pro tento recept používáme červenou a bílou cibuli, které postupně restujeme na olivovém oleji, dokud nezezlátnou. Přidáme pak koření a hořčici. Poté zvyšujeme plamen a přidáváme bílé víno, které necháme zcela vyvařit. Poté přidáme zeleninový vývar a vaříme na mírném ohni, dokud se cibule nezměkne.

Jedna porce obsahuje pouze 210 kalorií, což je vynikající pro dietní plán. Kromě toho poskytuje i 6 gramů bílkovin, 25 gramů sacharidů a 8 gramů tuků na porci. Pro zdravou variantu můžete použít celozrnný chléb a snížit množství parmezánu a šunky.

Tento recept se podává s chlebem, parmezánem a šunkou, které se zapékají v troubě, aby vznikl vynikající chutný pokrm. Na závěr můžete ozdobit čerstvou zelenou petrželkou.

Uživatelské recenze

Pro tuto položku neexistují žádné uživatelské recenze
Máte již účet? Je potřeba se nejprve přihlásit.
Hodnocení (čím více tím lépe)
Snadná příprava:
Chutná to:
Náklady na pořízení:
Komentář

Vibromasážní stroj na hubnutí

Gymnastický posilovací míč

Multifunkční aerobic step

Zdravé potraviny vhodné pro hubnutí a udržení váhy