- Recepty
- Masová jídla
- Lahodné "Mongolské hovězí masíčko"
Lahodné "Mongolské hovězí masíčko"
Nejčtenější
H
Host
Základní informace receptu
Počet porcí:
4
Čas přípravy:
30 minut
Vhodné jako:
- oběd
- večeře
Využití:
- pomalé hubnutí
- udržení váhy
Nutriční hodnoty
- Energie: 265 kcal na porci
- Bílkoviny: 28 g
- Sacharidy: 8 g
- Tuky: 14 g
Ingredience
- 600g hovězí kýty na kousky
- 1 střední cibule, nakrájená na proužky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 mrkev, nakrájená na proužky
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce sojové omáčky
- 2 dcl silného hov. vývaru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- Sůl a pepř podle chuti
- Na ozdobu: nakrájená cibulka najemno, koriandr
Postup přípravy
- Hovězí maso osolte a opepřete.
- Rozehřejte olej na pánvi a osmažte hovězí maso na vysoké teplotě, dokud není zlatohnědé. Přidejte cibuli, papriku, mrkev a česnek. vše osmahněte, zalejte vývarem a duste do měka.
- Smíchejte v misce vodu, sojovou omáčku a kukuřičný škrob, přidejte a za stálého míchání poduste až do zhoustnutí omáčky.
- Pokrm podávejte posypaný nakrájenou lahůdkovou jarní cibulkou a koriandrem.
Chuťově bohaté mongolské hovězí masíčko s nízkým obsahem kalorií je dokonalou volbou pro ty, kteří se snaží zhubnout.
Mongolské hovězí masíčko je pokrm s kousky hovězího masa, cibulí, česnekem a zeleninou, který je typickým jídlem mongolské kuchyně. Tento recept přináší zdravou verzi tohoto pokrmu s nízkým obsahem kalorií, díky použití hovězího masa, minimálnímu množství oleje. Sojová omáčka dodává jídlu vynikající chuť a aróma.
Uživatelské recenze
Pro tuto položku neexistují žádné uživatelské recenze
Máte již účet? Je potřeba se nejprve přihlásit. Přihlásit se nyní